BiH

Pratite nas na Google news

PDP traži od Viškovića da smijeni Nešića

PDP traži od Viškovića da smijeni Nešića
Foto: N.N. | PDP traži od Viškovića da smijeni Nešića
Srna

BANJALUKA - PDP je zatražio danas od premijera Republike Srpske Radovana Viškovića da smijeni vršioca dužnosti direktora preduzeća "Putevi Srpske" Nenada Nešića zbog, kako navode iz ove partije, bahatog šutiranja novca na proslavi koju je organizovao, ali i "višemilionskih pronevjera na funkciji koju obavlja".

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković rekao je da je Nešić šutirao novac penzionera, invalidnine boraca i namiještao tendere pojedinim firmama za održavanje puteva, među kojima su "Prijedorputevi" i "Kozaraputevi", u vrijednosti od 26 miliona KM, iako je za 12 miliona KM bila povoljnija ponuda preduzeća "Niskogradnja Marjanović".

"Ovo je samo dio onoga što je Nešić nezakonito radio. Postavljam pitanje Viškoviću da li će imati hrabrosti da smijeni Nešića? Ukoliko Nešić iz moralnih razloga nije spreman da podese ostavku, čekaćemo reagovanje Viškovića i Vlade Srpske", izjavio je novinarima Stanivuković.

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Srpske Jelena Trivić smatra da postoje tri opcije u ovom slučaju - da Nešić sam podnese ostavku, da reaguje DNS kao stranka kojoj pripada ili da ga smijeni Višković, odnosno Vlada Srpske.

"Pozivam Viškovića da se javno izjasni o ponašnju Nešića, odnosno da li je njegovo ponašanje moralno i može li, nakon svega, da bude direktor javnog preduzeća", kaže Trivićeva.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije