BiH

Pratite nas na Google news

PDP traži od Viškovića da smijeni Nešića

PDP traži od Viškovića da smijeni Nešića
Foto: N.N. | PDP traži od Viškovića da smijeni Nešića
Srna

BANJALUKA - PDP je zatražio danas od premijera Republike Srpske Radovana Viškovića da smijeni vršioca dužnosti direktora preduzeća "Putevi Srpske" Nenada Nešića zbog, kako navode iz ove partije, bahatog šutiranja novca na proslavi koju je organizovao, ali i "višemilionskih pronevjera na funkciji koju obavlja".

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković rekao je da je Nešić šutirao novac penzionera, invalidnine boraca i namiještao tendere pojedinim firmama za održavanje puteva, među kojima su "Prijedorputevi" i "Kozaraputevi", u vrijednosti od 26 miliona KM, iako je za 12 miliona KM bila povoljnija ponuda preduzeća "Niskogradnja Marjanović".

"Ovo je samo dio onoga što je Nešić nezakonito radio. Postavljam pitanje Viškoviću da li će imati hrabrosti da smijeni Nešića? Ukoliko Nešić iz moralnih razloga nije spreman da podese ostavku, čekaćemo reagovanje Viškovića i Vlade Srpske", izjavio je novinarima Stanivuković.

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Srpske Jelena Trivić smatra da postoje tri opcije u ovom slučaju - da Nešić sam podnese ostavku, da reaguje DNS kao stranka kojoj pripada ili da ga smijeni Višković, odnosno Vlada Srpske.

"Pozivam Viškovića da se javno izjasni o ponašnju Nešića, odnosno da li je njegovo ponašanje moralno i može li, nakon svega, da bude direktor javnog preduzeća", kaže Trivićeva.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije