BiH

PDP traži smjenu potpredsjednika Narodne skupštine RS iz SDA

PDP traži smjenu potpredsjednika Narodne skupštine RS iz SDA
Foto: Velibor Tripić | PDP traži smjenu potpredsjednika parlamenta iz SDA

BANJALUKA - Na drugoj redvonoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske koja je počela jutros povela se rasprava o inicijatvi PDP-a za razrješenje Senada Bratića (SDA) sa mjesta potpredsjednika skupštine.

Inicijativu za smjenu Bratića skupštini je podnio Klub poslanika PDP-a kao odgovor na najavu SDA da će pred Ustavnim sudom BiH tražiti osporavanje imena Republike Srpske.

"Smatramo da potpredsjednik ne može, niti treba biti iz stranke SDA", rekao je Dragan Galić, u ime Kluba PDP-a obrazlažući ovu inicijativu.

Istakao je da je naziv Republika Srpska trajna kategorija u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom.

Ramić očekuje odbijanje inicijative PDP-a

Šef kluba poslanika "Zajedno za BiH" Edin Ramić rekao je danas da očekuje da u Narodnoj skupštini Republike Srpske neće biti prihvaćena PDP-ova inicijativa za smjenu potpredsjednika Skupštine Senada Bratića.

Tokom skupštinske rasprave o prijedlogu dnevnog reda, Ramić je izrazio nadu da će skupštinska većina odbiti da ova inicijativa bude uvrštena u dnevni red.

"Ova inicijativa je populistička jer služi za sticanje jeftinih političkih poena i mogla bi dugorično nanijeti štetu funkcionisanju institucija Republike Srpske", istakao je Ramić.

SDA je nedavno najavila pokretanje inicijative pred Ustavnim sudom BiH za ocjenu ustavnosti imena Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije