BiH

PUP RS na izbore ide samostalno

PUP RS na izbore ide samostalno
PUP RS na izbore ide samostalno

BANJALUKA - Partija ujedinjenih penzionera /PUP/ Republike Srpske izaći će na predstojeće lokalne izbore samostalno.

Iz ove stranke poručuju da će kandidate za načelnike podržati prema sopstvenom izboru, bez obzira kojoj političkoj partiji pripadaju.

Iz PUP-a podsjećaju da je na juče održanom sastanku koalicionih partnera na Mrakovici član ove stranke Ilija Stevančević pogrešno predstavljen kao predsjednik stranke, te da se može reći i da je nastupao kao pojedinac s obzirom na to da se nije prethodno konsultovao sa organima partije.

"Stevančević od oktobra prošle godine nije predsjednik i njega je na tom mjestu, na demokratskim izborima, zamijenio Ilija Vujičić koji nije pozvan na sastanak", navedeno je u saopštenju PUP-a.

Stevančević je rekao Srni da je na jučerašnji sastanak koalicionih partnera na Mrakovici pozvan i da mu je prisustvovao kao narodni poslanik, a ne kao član neke partije.

"Jasno sam i naglasio da će Partija ujedinjenih penzionera, odnosno Predsjedništvo partije, odlučiti o učešću na izborima", rekao je Stevančević.

U radu sastanka na Mrakovici učestvovali su najviši funkcioneri SNSD-a, DNS-a, SP-a, Srpske radikalne stranke i "Ujedinjene Srpske", premijer Republike Srpske Željka Cvijanović i brojni ministri u Vladi Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije