BiH

"Palmer upoznat sa inicijativom za premještanje Ambasade BiH u Jerusalim"

"Palmer upoznat sa inicijativom za premještanje Ambasade BiH u Jerusalim"
Foto: Pixabay | "Palmer upoznat sa inicijativom za premještanje Ambasade BiH u Jerusalim"
Srna

MOSTAR – Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara SAD Metju Palmer već obaviješten o njegovoj inicijativi za izmještanje Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalim.

Dodik je rekao da je uputio tu inicijativu i da će bošnjački član Predsjedništva Šefik Džaferović, bez obzira šta priča, morati zakazati sjednicu Predsjedništva.

"Vjerujem da će to uraditi. Vidim da oni imaju neke inicijative i ja nisam protiv njih šta god bilo, ali na sjednici će se o tome odlučivati", rekao je Dodik u Mostaru novinarima.

On smatra da to ne treba da bude tabu tema.

Dodik je rekao da Palmer nije dugo dolazio u posjetu BiH i da će doći da se upozna sa situacijom u BiH.

"Reći ću mu da smatramo da treba da dobijemo uslove za fer i poštene izbore u Mostaru i da opstrukcija koja je poznata odranije treba biti otklonjena jer od tih izbora zavisi situacija u ovome gradu", istakao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik juče je uputio zahtjev da na dnevni red Predsjedništva BiH bude uvršteno premještanje Ambasade BiH iz Tel Aviva i Jerusalim.

"Premještanje Ambasade u Jerusalim značilo bi i za Izrael i SAD i ako predsjednik SAD Donald Tramp na tome insistira, onda kako se može direktnija stvar dobiti od mene", rekao je ranije Dodik.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije