BiH

Pandurević: Dodik prati telefone funkcionera SDS-a i SzP-a

Pandurević: Dodik prati telefone funkcionera SDS-a i SzP-a
Foto: Fena | Pandurević: Dodik prati telefone funkcionera SDS-a i SzP-a

ISTOČNO SARAJEVO - Potpredsjednica Srpske demokratske stranke (SDS) Aleksandra Pandurević tvrdi da predsjednik SNSD-a Milorad Dodik "prati telefone funkcionera SDS-a i Saveza za promjene (SzP) te da imaju dokaze da člana Predsjedništva BiH iz RS Mladena Ivanića i fizički prate i 'pokrivaju' njegove sastanke“.

Pozvala je SNSD da se vrati u rad Komisije za nadzor nad radom OBA, umjesto što bojkotuju njen rad, insistirajući na Nikoli Špiriću, "koji je prekršio Zakon o OBA, i počinio ozbiljno krivično djelo“.

“Nama je samo žao što Tužilaštvo BiH nije riješilo slučaj 'Ušće' i falsfikovanje zaključaka, a moralo je prioritetno postupiti po njemu”, navela je Pandurević.

Pozvala je i poslanicu SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dušanku Majkić da, ako ima saznanja da se neko nelegalno prisluškuje, treba da ih prijavi nadležnim organima.

“Čega se plaši? Samo kriminalci se plaše prisluškivanja. Evo, mi znamo, i imamo i dokaze da njen šef Milorad Dodik prati telefone funkcionera SDS i SZP, pa se na to i ne osvrćemo. Čak imamo dokaze da gospodina Mladena Ivanića, člana Predsjedništva, i fizički prate i 'pokrivaju' njegove sastanke. Majkić treba da zna da mi nismo oni i da se mi takvim stvarima ne služimo”, ustvrdila je Pandurević.

Podsjeća Majkić da je njen kolega Nikola Špirić smijenjen s mjesta predsjednika Komisije, na inicijativu SDS-a, "jer je falsfikovao zaključke Komisije i takve falsfikovane ih poslao OBA, a sve s ciljem da spriječi i opstruiše istragu o aferi 'Ušće' čiji su glavni akteri upravo ljudi iz SNSD“.

Majkić ne treba da se brine, dodala je, za izbor direktora policijskih agencija na nivou BiH.

“Bolje je Majkić da se brine što SNSD nema kandidata za predsjednika RS i da tu ponudi neko rješenje, a u ovom momentu jedino rješenje im je da podrže našeg kandidata Vukotu Govedaricu jer samo tako mogu učestvovati u pobjedi”, navela je potpredsjednica SDS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije