BiH

Pandurević: Inicijativa za Mektićevu smjenu neozbiljna

Pandurević: Inicijativa za Mektićevu smjenu neozbiljna
Foto: Ilustracija | Pandurević: Inicijativa za Mektićevu smjenu neozbiljna

SARAJEVO - Predsjedavajući Kluba poslanika SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aleksandra Pandurević ocijenila je kao neozbiljnu inicijativu klubova poslanika SNSD-a i DNS-a za smjenu ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića.

Ona je rekla novinarima u Sarajevu da ta inicijativa nije dobro obrazložena i dodala da se ni oni koji su je potpisali (Dušanka Majkić i Nikola Špirić) "nisu udostojili da dođu na sjednicu".

"Suprotno je Zakonu o Savjetu ministara da se dogodilo da je Mektić smijenjen, jer Republika Srpska ne bi imala trećinu ministara u tom izvršnom tijelu", navela je Pandurevićeva.

Ona smatra da su SNSD i HDZ Bi željeli da na ovaj način "ustoliče" zamjenika ministra iz HDZ-a na mjesto koje pripada srpskom narodu.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić rekao je novinarima da "ne može da vjeruje da je neko odbio prijedlog SNSD-a i poslanika Staše Košarca da se raspravlja o njegovoj smjeni i to samo mjesec prije isteka mandata ovog saziva Savjeta ministara".

On je ovaj prijedlog ocijenio kao "pokušaj promocije nekih politikantskih ideja".

"Dok se budem bavio ovim poslom u bezbjednosnom sektoru, dok se budem bavio politikom, učiniću sve da takvi završe u zatvorima zato što su opljačkali i osiromašili, a sad tjeraju vlastiti narod iz ove države", rekao je Mektić.

On ističe da je ovo i poruka građanima BiH, a posebno Republike Srpske, da je "7. oktobra momenat za preokret".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije