BiH

Pandurević: Preslikati ruske zakone o rodnoj ravnopravnosti

Pandurević: Preslikati ruske zakone o rodnoj ravnopravnosti
Foto: PD PSBiH | Pandurević: Preslikati ruske zakone o rodnoj ravnopravnosti

SANKT PETERBURG - Potpredsjednik SDS Aleksandra Pandurević izrazila je nadu da će BiH preslikati zakone Ruske Federacije, koja je, kako je istakla, poslednjih 15 godina učinila mnogo na politici rodne ravnopravnosti, ali i jačanju uloge majčinstva i poboljšanju uslova za jaku natalitetnu i politiku mladih.

"Nadam se da će i BiH u svoje zakonodavstvo preslikati ruske zakone koji su doveli do brzog poboljšanja demografske slike, većeg stanadarda porodica i boljih uslova za mlade", istakla je Pandurevićeva, koja u Sankt Peterburgu učestvuje u radu drugog Evroazijskog foruma žena. 

Pandurevićeva je istakla značaj potrebe unapređenja položaja žena u društvenom, političkom i ekonomskom smislu, saopšteno je iz SDS. 

"Nije dovoljno imati strategije koje uključuju ravnopravnost žena, nego je potrebno svakodnevno raditi na njihovoj istinskoj ravnopravnosti. Savremena žena nosi veliki teret i potrebno je osnažiti njenu ulogu u svim oblastima društva, ali i ojačati ekonomski status", rekla je Pandurvićeva, koja je i šef Kluba poslanika SDS u Predstavničkom domu parlamenta BiH. 

Pandurevićeva na forumu učestvuje na poziv predsjednika Savjeta Federacije ruskog parlamenta Valentine Matvijenko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije