BiH

Pratite nas na Google news

"Parlament će biti kao arena za ispucavanje neutemeljenih optužbi"

"Parlament će biti kao arena za ispucavanje neutemeljenih optužbi"
Foto: Ilustracija | "Parlament će biti kao arena za ispucavanje neutemeljenih optužbi"
Srna

SARAJEVO - Pristup poslanika u parlamentu BiH tokom tematske sjednice o stanju u pravosuđu BiH biće više destruktivan nego konstruktivan i od te rasprave se ne može previše očekivati, ocijenio je u izjavi Srni predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milan Tegeltija.

"Očekujem da će sjednica biti iskorištena kao arena za populističko ispucavanje raznih neutemljenih fraza i optužbi od pojedinih poslanika s ciljem diskreditacije mene i članova VSTS-a", rekao je Tegeltija.

Predsjednik VSTS-a najavljuje da će u svakom slučaju biti prisutan na sjednici i da će se obratiti poslanicima u skladu s vremenom koje mu bude omogućeno.

"Obratiću se poslanicima, mada sam svjestan da to moje obraćanje ništa neće promijeniti u pristupu tih poslanika koji se na ovakav način obračunavaju s pravosuđem, jer njihov cilj nije konstruktivan nego destruktivan", tvrdi Tegeltija.

Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH posvećena stanju u pravosuđu i radu VSTS-a BiH zakazana je za srijedu, 11. marta. Na dnevnom redu tematske sjednice nalaze se i informacije o radu Tužilaštva BiH za 2017. i 2018. godinu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije