BiH

Pratite nas na Google news

Parodi: Sada treba ispuniti ostale uslove

Parodi: Sada treba ispuniti ostale uslove
Foto: N.N. | Parodi: Sada treba ispuniti ostale uslove
Dejan Šajinović

SARAJEVO - Međunarodni monetarni fond pozdravlja usvajanje izmjena Zakona o akcizama, rekao je Francisko Parodi, šef Misije te organizacije u BiH.

On je u petak za "Nezavisne" istakao da je MMF veoma zadovoljan usvajanjem akciza i dodaje da će ove mjere doprinijeti rastu ekonomije u BiH jer će kreirati nova radna mjesta i pomoći boljem povezivanju zemlje s ostatkom EU.

Međutim, on je istakao da na snazi ostaju sve prethodne mjere kao uslov za dobijanje naredne tranše produženog aranžmana.

"Sada treba usvojiti budžete. RS je to već učinila, očekujemo da i FBiH učini isto. Ostaje da treba usvojiti zakon o osiguranju depozita u bh. parlamentu, a treba započeti sa dubinskom analizom 'BH Telecoma' i 'HT Eroneta'", rekao je Parodi.

Takođe, Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BIH treba da usvoji koeficijent raspodjele prihoda od indirektnih poreza za treći kvartal 2017, i izvrši poravnanje potraživanja po osnovu indirektnih poreza iz prethodnih perioda.

Istakao je da Misija MMF-a u BiH dolazi sljedeće sedmice, te da je zakazan sastanak Fiskalnog savjeta sa domaćim vlastima kako bi bilo formulisano pismo namjere, sredinom naredne  sedmice.

"Nadamo se da ćemo onda pokušati završiti pregovore, a onda će vlasti morati ispuniti sve prethodne mjere koje smo spomenuli", rekao je Parodi.

Ponovio je da je usvajanje akciza veoma pozitivan korak i da MMF cijeni uloženi trud kako bi se došlo do ovog zakona.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije