BiH

Patrijarh srpski Irinej: RS je utemeljena na istini i pravdi (FOTO)

Patrijarh srpski Irinej: RS je utemeljena na istini i pravdi (FOTO)
Patrijarh srpski Irinej: RS je utemeljena na istini i pravdi (FOTO)

BANJALUKA - U Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci jutros je održana Sveta arhijerejska liturgija, koju je služio Njegova svetost patrijarh srpski Irinej povodom Dana i krsne slave Republike Srpske - Svetog arhiđakona i prvomučenika Stefana.

Patrijarh srpski Irinej rekao je danas u Banjaluci da je Republika Srpska (RS) „utemeljena na istini i pravdi Božijoj“.

"Mnogi škrguću zubima na RS, ali uzalud je to, ako je Gospod blagoslovio narod i one koji su je stvarali. Ova Republika je postavljena na onome što je vječno i neprolazno i to Gospod podupire svojim prstom, a tome se nikakva sila ne može oduprijeti", naveo je patrijah Irinej, koji prisusvuje u Banjluci proslavi 9. januara, Dana RS i krsne slave RS - Svetog arhiđakona i prvomučenika Stefana“, koja je organizovana iako je prije mjesec i po dana Ustavni sud BiH osporio kao neustavan taj datum.

Nakon liturgije u Hramu hrista spasitelja u Banjaluci, kojoj su, uz veliki broj vjernika, prisustvovali i predsjednik RS Milorad Dodik, premijerka Željka Cvijanović, te pojedini ministri u Vladi Srbije, među kojima i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i ministar pravde Nikola Selaković, Irinej je pozvao na srpsko jedinstvo.

U povodu obilježavanja „Dana RS“ premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović dočekala je na aerodromu u Mahovljanima u Banjaluci delegaciju Srbije predvođenju premijerom Srbije, Aleksandrom Vučićem, koji će nakon razgovora s Dodikom prisustvovati svečanoj akademiji.

Povodom obilježavanja Dana i krsne slave Republike Srpske, danas će biti održani i svečana akademija, te svečani prijem u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije