BiH

Pavić: Cilj na izborima jedna od individualnih funkcija i 100.000 glasova

Pavić: Cilj na izborima jedna od individualnih funkcija i 100.000 glasova
Foto: Srna | Pavić: Cilj na izborima jedna od individualnih funkcija i 100.000 glasova

UGLJEVIK - Lider DNS-a Marko Pavić izjavio je u Ugljeviku da je cilj ove stranke da na predstojećim parlamentarnim izborima osvoji više od 100.000 glasova, odnosno više od 12 mandata u Narodnoj skupštini Republike Srpske, dva u parlamentu BiH i jednu od individualnih funkcija (za člana Predsjedništva BiH ili predsjednika Republike Srpske).

On je, pred sjednicu Predsjedništva DNS-a Ugljevik, rekao da su to ambiciozni ciljevi, ali ne i nedostižni pošto stranka u ovoj opštini još može da raste jer je ovdje na proteklim lokalnim izborima ostvaren dobar rezultat, koji sada služi kao osnova da se ide dalje. 

"Naša politika postala je prepoznatljiva, koja je, s jedne strane, veoma principijelna i argumentovana, a s druge, politika mira, tolerancije i neblaćenja nikoga, kojom se borimo naročito u ovom vremenu kada u BiH ništa ne štima, kada se pokušava destabilizovati Republika Srpska, naša politika dolazi do izražaja", rekao je Pavić. 

On je naveo da je, prema mišljenju DNS-a, neophodno da se sredine kao što je Ugljevik razvijaju i da na političkom planu daju više. 

"U vremenu koje je pred nama DNS ima jasne stavove, a to je ne dozvoliti prelivanje bilo kakvih nemira sa nivoa BiH u Srpsku, da sve probleme koje imamo rješavamo dijalogom i mirnim putem. Za DNS su jedini način promjena glasački listići, a ne nikakva ulica, pištaljka, blokiranje Narodne skupštine i slično", rekao je Pavić. 

Predsjednik Opštinskog odobra DNS-a Ugljevik Dragiša Vidaković kaže da je Pavićeva posjeta dokaz da stranačko rukovodstvo vodi računa o ugljevičkom odboru DNS-a, ponovivši da DNS na predstojećim izborim očekuje da ostvari značajan rezultat. 

"Na prethodnim lokalnim izborima osvojili smo tri odbornička mandata, u predhodnim sazivima nismo imali nijedan mandat, što je jedan izuzetan politički rast i skok. Očekujem i dalje rast Opštinskog odbora, a imamo i dalje priliv mladih u našu stranku", rekao je Vidaković novinarima. 

On je naveo da DNS u lokalnom parlamentu nastupa kao opozicija i drži se onog što je obećano u izbornoj kampanji.

"Borimo se za bolji život svih građana, prvenstveno mladih, da pokušamo da riješimo veliki problem, a to je zapošljavanje", rekao je Vidaković. 

Osim Pavića, sastanku su prisustvovali članovi Predsjedništva DNS-a Ugljevik, predsjednik OO DNS-a Lopare Đorđe Popović, te narodni poslanik i predsjednik Gradskog odbora DNS-a iz Bijeljine Milan Dakić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije