BiH

Pavić: Dejton treba da bude osnova političkog djelovanja

Pavić: Dejton treba da bude osnova političkog djelovanja
Foto: N.N. | Pavić: Dejton treba da bude osnova političkog djelovanja

BANJALUKA - Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je Srni da Dejtonski mirovni sporazum treba da bude osnova političkog djelovanja svih predstavnika Republike Srpske, bez obzira da li su vlast u Srpskoj ili na nivou BiH.

Pavić je istakao da Dejtonski sporazum treba da poštuju svi u BiH, dok se ne pokaže spremnost da se odnosi regulišu na drugi način.

On smatra da trenutno nema uslova za novi sporazum. "Kada ništa ne funkcioniše na nivou BiH, ko onda može da prihvati da se vrše promjene ovoga što se već ima u nešto što je još nepoznato", upitao je Pavić.

On je ukazao da su, nažalost, nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma prije 22 godine izvršene mnoge njegove izmjene, najčešće protiv volje Republike Srpske i predstavnika Srba u BiH.

"Pozivam sve da razgovaramo međusobno, da ne idemo u Brisel, Vašington i London, nego da idemo u Banjaluku, Sarajevo i Mostar i da tu gradimo budućnost BiH i Republike Srpske, a ne da nam je neko nameće", naglasio je Pavić.

On je zaključio da je Dejtonski sporazum donio mir u BiH i ustavno uređenje u kojem je Republika Srpska definisana na način koji treba da odgovara svima u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije