BiH

Pavić: Opozicija želi u pometnji postići rezultate

Pavić: Opozicija želi u pometnji postići rezultate
Foto: N.N. | Pavić: Opozicija želi u pometnji postići rezultate

TREBINJE - Sa nivoa BiH pokušava se spriječiti sve ono što može doprinijeti razvoju Republike Srpske, pa dolazi do pokušaja prenošenja haosa sa nivoa BiH u Republiku Srpsku, izjavio je danas Marko Pavić, predsjednik DNS-a.

„Nisam tu mislio samo na Savez za promjene, jer to Stranci demokratske akcije odgovara više nego Savezu, odnosno, mislio sam na snage koje učestvuju u vlasti, a ne mogu je vršiti“, precizirao je Pavić.

Napomenuvši da razumije nervozu opozicije koja zna kakve su rezlultate imali na lokalnom nivou, zbog čega prije izbora žele u pometnji postići rezultate, Pavić tvrdi da se DNS zalaže samo za dijalog i demokratske izbore, jer je to jedini način za formiranje i smjenu vlasti, dok pištaljke, ulica i sve ostalo ne mogu biti faktori za smjenu vlasti i za dobijanje vlasti.

Govoreći o činjenici da DNS nije potpisala prijedlog da se na dnevni red Narodne skupštine stavi rezolucija o vojnoj neutalnosti Srpske, iako su poslije glasali za nju,  Pavić je podsjetio da su oni i ranije bili protiv Rezolucije o putu u NATO, ali ih nisu slušali, te naglasio da su u DNS-u odlučni da se svrstavaju jedino u vojne saveze sa Srbijom.

Zbog toga što ne žele donositi rezolucije koje poslije povlače, Pavić kaže da bi u DNS-u radije prihvatili i da se odluka o referendumu za Sud i Tužilaštvo provede onako kako je odlučila Skupština, nego da se povlači.

„Ciljevi DNS-a na republičkom nivou su više od 100.000 glasova, što bi bilo povećanje rezultata sa lokalnih izbora za 15 odsto, da imamo više od 12 poslanika i da budemo nezaobilazan faktor u formiranju vlasti u RS. Za cilj imamo i kandidaturu našeg predstavnika za člana Predsjedništva ili predsjednika Republike Srpske, što bi podržali naši partneri“, objasnio je nakon sastanka regionalnog odbora Pavić, iako, kako kaže, o tome nisu razgovarali sa partnerima, sa kojim, kako tvrdi, nisu istomišljenici, ali su pouzdani koalicioni partneri.*

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije