BiH

Pet godina od terorističkog napada u Zvorniku

Pet godina od terorističkog napada u Zvorniku
Foto: Arhiva | Pet godina od terorističkog napada u Zvorniku

ZVORNIK - Danas se navršilo pet godina od terorističkog napada na Policijsku stanicu Zvornik u kojem je vehabija Nerdin Ibrić (24) iz zvorničkog naselja Kučić Kula ubio policajca Dragana Đurića (47) i ranio njegove kolege Stevu Milovanovića i Željka Gajića.

Povodom ovog tragičnog događaja ispred Policijske stanice Zvornik i na mjesnom groblju u Karakaju, biće položeno cvijeće i služen pomen.

Načelnik Policijske uprave Zvornik Aleksandar Vasiljević rekao je Srni da će obilježavanje sjećanja na stradanje policajca Đurića biti upriličeno bez prisustva velikog broja ljudi radi prevencije širenja virusa korona.

Vasiljević je istakao da su pravosudne institucije BiH nijeme i poslije pet godina od terorističkog napada, da ni Tužilaštvo ni Sud BiH nikoga od svjedoka nisu pozvali radi davanja izjave, niti je šta drugo učinjeno.

Policijskoj upravi Zvornik, kaže, nije vraćeno ni oružje ni uniforma sa vještačenja, koje je nakon terorističkog napada izuzeto radi istrage.

Vasiljević je rekao da ovaj teroristički čin, koji je potresao sve dobronamjerne ljude, posebno Zvorničane i kolege Dragana Đurića, nikada ne može biti zaboravljen.

"Ne može se nikada zaboraviti da terorista, u ime neke ideje, dođe u Policijsku stanicu u namjeri da ubija", rekao je Vasiljević i dodao da je policija, poučena tim iskustvom, podigla na viši bezbjednosni nivo sve službe na području ove policijske uprave, što je sada stalna praksa.

Ibrić je bio pripadnik vehabijskog pokreta. Teroristički napad je izveo 27. aprila 2015. godine oko 19.00 časova, u vrijeme primopredaje smjene.

On se pred Policijsku stanicu dovezao u automobilu "golf dva" crne boje i uz poklič "Alahu ekber!" /Alah je veliki!/ upao je u Policijsku stanicu i počeo da puca iz takozvane "pumparice".

U razmjeni vatre terorista je likvidiran.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije