BiH

Petković: Dodik može da predloži raspravu o Programu reformi BiH

Petković: Dodik može da predloži raspravu o Programu reformi BiH
Foto: Instagram | Petković: Dodik može da predloži raspravu o Programu reformi BiH

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković izjavio je da raspravu o Programu reformi BiH u parlamentu Srpske može da predloži srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Komentarišući zahtjev opozicije za dopunu dnevnog reda sutrašnje redovne sjednice parlamenta Republike Srpske ili održavanje posebne sjednice o Programu reformi BiH, Petković je danas novinarima u Banjaluci rekao da to mora da predloži Dodik, koji je taj dokument i usvojio u Predsjedništvu BiH.

"Dodik je taj koji nam to može dostaviti u Narodnu skupštinu Republike Srpske", dodao je Petković.

Petković smatra da je u Republici Srpskoj već održano dovoljno posebnih sjednica parlamenta Republike Srpske.

"Mislim da je dobro da imao posebne sjednice o svakoj temi, ali ima osjećaj da nam se ovaj mandat pretvorio u mandat posebnih sjednica i da malo govorimo o ključnim temama koje se tiču prosperiteta", zaključio je Petković.

Na pitanje Srne da prokomentariše činjenicu da danas u Federacije BiH /FBiH/ obilježavaju 25. novembar - takozvani dan državnosti BiH i izjavu bošnjačkog člana Pedsjedništva BiH Šefika Džaferovića da će doći dan kada će se ovaj praznik slaviti u svim krajevima BiH, Petković je rekao da entiteti imaju pravo na svoje praznike i da će Srpska i dalje slaviti 9. januar.

"Kao što mi njima ne osporavamo njihov dan, tako isto smatram da oni ne mogu nama osporavati 9. januar - Dan Republike Srpske, koji ćemo ako Bog da još dugo godina slaviti", kaže Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije