BiH

Petković: U BiH kršena prava građana i nadležnosti Srpske

Petković: U BiH kršena prava građana i nadležnosti Srpske
Foto: N.N. | Petković: U BiH kršena prava građana i nadležnosti Srpske

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković smatra da je neophodno obavijestiti sve zemlje, a ne samo potpisnice Dejtona, o antidejtonskom ponašanju visokog predstavnika, međunarodne zajednice i Ustavnog suda BiH koji su kršili nadležnosti Srpske i prava građana.

"Niko ne smije biti iznad Ustava i zakona, pa ni visoki predstavnik u BiH. Nažalost, nebrojeno puta je djelovao mimo Ustava i zakona kršeći nadležnosti Republike Srpske, ali i prava građana", rekao je Petković Srni.

On je istakao da je visoki predstavnik kršio i međunarodno pravo kojim su garntovana prava građana i Republike Srpske .

"Visoki predstavnik u BiH radio je mimo nadležnosti koje su mu date Dejtonskim mirovnim sporazumum. Zato o svemu moraju biti informisane i zemlje koje nisu potpisnici Dejtonskog mirovnog sporazuma", dodao je Petković.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će pokušati zajedno sa predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem da integriše sva kršenja Dejtonskog sporazuma prema srpskom i hrvatskom narodu i da to upute međunarodnoj javnosti.

"Treba ukazati na to da je proteklih 25 godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma vrijeme masovnog kršenja međunarodnog prava i naših nacionalnih prava", rekao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije