BiH

Pratite nas na Google news

Petković u proceduru uputio dva nacrta zakona za ukidanje "bijelog hljeba"

Petković u proceduru uputio dva nacrta zakona za ukidanje "bijelog hljeba"
Foto: Facebook/Milan Petković | Petković u proceduru uputio dva nacrta zakona za ukidanje "bijelog hljeba"
Srna

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković izjavio je danas da je u skupštinsku proceduru uputio dva nacrta zakona čijim će usvajanjem biti ukinut "bijeli hljeb" za izabrana i postavljena lica koja pola godine nakon prestanka mandata imaju pravo na platu, plaćene poreze i doprinose.

"Riječ je o Nacrtu zakona o izmjenama Zakona o statusu funkcionera jedinica lokalne samouprave i Nacrtu zakona o izmjeni Zakona o radnim odnosima u državnim organima. Izabrana i postavljena lica pola godine nakon prestanka mandata imaju pravo na platu, plaćene poreze i doprinose, što je nepotrebno", rekao je Petković novinarima u Banjaluci.

On je podsjetio da je u prošlom sazivu 37 poslanika i delegata, nakon prestanaka mandata u Narodnoj skupštini i u Vijeću naroda Republike Srpske, ali i ministara koristilo "bijeli hljeb", za šta je u neto iznosu Vlada Srpske izdvojila 600.000 KM.

"Mišljenja sam da je ova privilegija nepotrebna i došlo je vrijeme da bude ukinuta", dodao je Petković i izrazio uvjerenje da će poslanici usvojiti navedene zakone.

On smatra da se sredstva koja se izdvajaju mogu biti usmjerena za izgradnju vrtića i opremanje škola, a ko navedeni zakoni budu usvojeni biće potrebno izvršiti izmjenu još nekih zakona, među kojima je i Zakon o radu.

Petković je istakao da je neophodno označiti i službena vozila da bi mogla da bude kontrolisana njihova upotreba.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije