BiH

Pjevač postao savjetnik ministra odbrane BiH

Pjevač postao savjetnik ministra odbrane BiH
Foto: Facebook | Pjevač postao savjetnik ministra odbrane BiH

Muhamed Fazlagić Fazla građanima BiH najpoznatiji po pjesmi "Sva bol svijeta" s kojom je predstavljao zemlju na Eurosongu 1993. godine postao je savjetnik ministra odbrane BiH Sifeta Podžića, javljaju sarajevski mediji.

Njegovo ime nalazi se na listi savjetnika državnog ministra odbrane na zvaničnoj stranici Ministarstva odbrane BiH, a funkcija savjetnika se navodi i na verifikovanoj Facebook stranici popularnog Fazle.

Fazlagić se prije nekoliko godina vratio u BiH, a prošle godine se aktivirao u politici ulaskom u Građanski savez (GS) i kandidaturom za načelnika sarajevske Opšine Centar na nedavno održanim lokalnim izborima gdje je osvojio svega 1.065 glasova ispred koalicija Demokratska fronta-Građanski savez.

Fazlagić je 28. jula 2020. godine imenovan i predsjednikom Građanskog saveza, a smjena starog i izbor novog rukovodstva izazvao je pravu buru među viđenijim članovima te stranke. Tada je iz članstva GS-a izbrisan dotadašnji predsjednik Nihad Čolpa koji nije priznao rezultate vanrednog kongresa i Fazlagićev izbor.

Ekipa okupljena oko Nihada Čolpe tada je optužila Demokratsku frontu i njenog lidera Željka Komšića da su organizovali puč i nelegalno organizovali kongres i izabrali novo rukovodstvo GS-a, piše Klix.

Za sada nije poznato u kojoj oblasti će savjetovati ministra Sifeta Podžića (DF).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije