BiH

Plenković: Važno da se konstitutivni narodi u BiH bolje osjećaju

Plenković: Važno da se konstitutivni narodi u BiH bolje osjećaju
Foto: Tanjug arhiva | Plenković: Važno da se konstitutivni narodi u BiH bolje osjećaju
Srna

STRAZBUR - Hrvatski premijer Andrej Plenković prenio je danas predsjedniku Evropskog savjeta Šarlu Mišelu da bi bilo jako važno da se na najvišem nivou raspravlja o stanju u BiH i da se svi konstitutivni narodi bolje osjećaju.

"Da podržimo njen suverenitet, integritet, kvalitetno funkcionisanje, ali isto tako da njeno funkcionisanje bude bolje, da se svi konstitutivni narodi bolje osjećaju jer imaju pravedniji izborni sistem", rekao je Plenković novinarima nakon sastanka sa Mišelom u Strazburu.

Plenković je grčkim kolegom Kirijakos Micotakisom održao sastanak sa Klubom poslanika EPP-a na kojem su dominantne teme bile su Šengen, evrozona te BiH.

Hrvatski premijer je rekao da je objasnio kolegama trenutnu situaciju na jugoistoku Evrope, posebno u BiH, prenose hrvatski mediji.

"Ulazimo u završnu fazu razgovora koji bi trebali rezultirati i konsenzusom o izmjenama izbornog zakona kako bi idući izbori bili održani na način da i Hrvati kao ravnopravan, konstitutivan narod biraju svoje legitimne predstavnike u najviše institucije BiH", dodao je Plenković.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije