BiH

Počela redovna sjednica NS RS, Popović novi ministar saobraćaja

Počela redovna sjednica NS RS, Popović novi ministar saobraćaja
Foto: Srna | Počela redovna sjednica NS RS, Popović novi ministar saobraćaja

BANJALUKA - U Banjaluci je počela deveta redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, a prije rasprave o predloženom dnevnom redu ove sjednice, zakletvu je pred poslanicima položio novi ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović, koji je kadar DNS-a.

On je imenovan na prijedlog Vlade Srpske, a na pomenutoj poziciji ranije je bio Neđo Trninić.

Na predloženom dnevnom redu je Prijedlog deklaracije Narodne skupštine Republike Srpske o položaju srpskog naroda u Crnoj Gori, prijedlog narodnog poslanika Nebojše Vukanovića.

Pred poslanicima su i prijedlozi zakona o gradu Istočno Sarajevo i o izmjeni Izbornog zakona Republike Srpske, a oba bi na prijedlog Kluba poslanika SNSD-a trebalo da budu razmatrani po hitnom postupku.

Narodna skupština bi trebalo da razmatra Prijedlog zakona o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje autoputa i gasovoda dionice Vukosavlje - Brčko i Brčko - Rača, po hitnom postupku, kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o metrologiji u Republici Srpskoj, takođe, po hitnom postupku.

Na predloženom dnevnom redu su i prijedlozi zakona o inspekcijama Republike Srpske i o izmjenama i dopunama Zakona o štrajku.

Pred poslacima su i Nacrt zakona o zaštiti uzbunjivača - prijedlog narodnog poslanika Draška Stanivukovića, Nacrt zakona sporazumnom vansudskom finansijskom restrukturiranju, Nacrt zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku i Nacrt zakona o posredovanju u prometu nepokretnosti.

Skupština bi trebalo da razmatra i nacrte zakona o izmjeni Zakona o radnim odnosima u državnim organima i o izmjenama Zakona o statusu funkcionera jedinica lokalne samouprave, koji su prijedlog narodnog poslanika Milana Petkovića.

Poslanici bi trebalo da razmatraju i Prijedlog strategije razvoja elektronske uprave Republike Srpske za period 2019-2022. godina, Prijedlog strategije za unapređenje i zaštitu prava pripradnika nacionalnih manjina u Republici Srpskoj za period 2020-2024. godina, Prijedlog strategije za borbu protiv sajber kriminaliteta u Republici Srpskoj od 2020. do 2024. godine i Prijedlog Budžeta Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske za 2020. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije