BiH

Počela sjednica Predstavničkog doma, stigli i poslanici SNSD-a

Počela sjednica Predstavničkog doma, stigli i poslanici SNSD-a
Foto: Nedžad Uglješa | Počela sjednica Predstavničkog doma, stigli i poslanici SNSD-a

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH trebalo bi da se na današnjoj sjednici, koja je upravo počela, izjasni o odluci Zorana Tegeltije, predsjedavajućeg Vijeća ministara, da smijeni ministra odbrane Sifeta Podžića.

Tegeltija je odluku o smjeni donio 6. oktobra, nakon što je Podžić donio odluku da odgodi zajedničku vojnu vježbu Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije na Manjači.

Pored Podžićeve smjene, na dnevnom redu je, između ostalog, i Prijedlog zakona o izmjenama Izbornog zakona BiH, čijim se izmjenama predviđa spuštanje izbornog praga na stranačkoj listi sa sadašnjih 20 na 10 odsto.

Poslanici bi trebalo da razmotre i više izvještaja, kao i inicijativa, među kojima je i inicijativa poslanika Damira Arnauta za uspostavljanje procesa i otpočinjanja procesa izdavanja jedinstvenih kovid sertifikata s ciljem njihovog korištenja izvan BiH. Kako je i najavio Milorad Dodik, lider SNSD-a, poslanici SNSD-a danas su u parlamentu BiH jer smatraju da je neophodno da podrže inicijativu o smjeni neodgovornog ministra odbrane. Sjednici prisustvuje i Zoran Tegletija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije