BiH

Počela sjednica Savjeta ministara BiH

Počela sjednica Savjeta ministara BiH
Foto: Nedžad Uglješa | Počela sjednica Savjeta ministara BiH

SARAJEVO - U Sarajevu je danas počela sjednica Savjeta ministara na kojoj bi trebalo da bude razmotren prijedlog odluke o utvrđivanju godišnje kvote radnih dozvola za zapošljavanje stranaca u BiH za 2020. godinu, čiji je predlagač Ministarstvo civilnih poslova u Savjetu ministara.

Na predloženom dnevnom redu sjednice je i informacija ovog ministarstva o statističkim pokazateljima u obrazovanju u BiH za prošlu godinu.

Savjet ministara trebalo bi da razmotri i informaciju Ministarstva pravde u Savjetu ministara o preuzimanju konačnih presuda od MKSJ/MMKS, radi upisa u krivičnu evidenciju u BiH.

Predviđeno je i razmatranje informacije Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara o unapređenju kapaciteta poljoprivrednih savjetodavnih službi u BiH, kao i informacije Direkcije za evropske integracije o primjeni odluke o postupku usklađivanja zakonodavstva BiH sa pravnom tekovinom EU u 2019. godini.

Na dnevnom redu je i izvještaj Ministarstva civilnih poslova o realizaciji višegodišnjeg projekta "Sufinansiranje Evropskog zimskog olimpijskog festivala za mlade /EJOF/ 2019. godine za period 2015-2018. godine".

Nakon sjednice najavljene su izjave za novinare, a novinarima će se, najvjerovatnije, obratiti ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije