BiH

Pratite nas na Google news

Počela sjednica, delegati o izboru članova u zajedničke komisije

Počela sjednica, delegati o izboru članova u zajedničke komisije
Foto: Nedžad Uglješa | Počela sjednica, delegati o izboru članova u zajedničke komisije
Srna

SARAJEVO - U Sarajevu je danas počela sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH na kojoj bi delegati trebalo da izaberu članove zajedničkih komisija parlamenta BiH, kao i članove delegacija u međunarodnim organizacijama.

Riječ je o članovima komisija iz Doma naroda u zajedničkim komisijama za odbranu i bezbjednost, za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije, za ekonomske reforme i razvoj, za evropske integracije, za administrativne poslove, kao i Zajedničke komisije za ljudska prava.

Na sjednici bi delegati trebalo da imenuju članove delegacija parlamenta BiH iz Doma naroda u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope, u Parlamentarnoj skupštini OEBS-a i u Parlamentarnoj skupštini Sjevernoatlantskog saveza, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Predviđeno je da budu imenovani i članovi delegacije parlamenta BiH iz Doma naroda u Interparlamentarnoj grupi BiH u Interparlamentarnoj uniji.

Delegati će imenovati i članove delegacija iz Parlamentarne skupštine BiH u Centralnoevropskoj inicijativi, u Parlamentarnoj skupštini Mediterana, u Parlamentarnoj skupštini Unije za Mediteran, u Parlamentarnoj skupštini Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi, kao i delegacije parlamenta BiH u Parlamentarnoj skupštini frankofonog govornog područja. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije