BiH

Ristovski: Napišite poruku "Srpska je zaljubljena u Srbiju" i "Srbija voli Srpsku"

Ristovski: Napišite poruku "Srpska je zaljubljena u Srbiju" i "Srbija voli Srpsku"
Foto: Vladimir Stojaković | Ristovki: Napišite poruku "Srpska je zaljubljena u Srbiju" i "Srbija voli Srpsku"

BANJALUKA - Lazar Ristovski, proslavljeni srpski glumac, je na početku Svečane akademije "Misli na otadžbinu", koja se održava povodom Dana Republike Srpske rekao je da je danas 100 godina od slavne 1918. godine te da su tada Srbi živjeli u jednoj državi, a da su danas u dvije države.

On je rekao da se jedino taktikom i diplomatijom danas može ostvariti pomak.

"Srbija je Srpskoj majka. Nije ljudski i civilizacijski držati ljude pod istim krovom ako ne žele da žive zajedno", rekao je Ristovski podsjećajući da su Srbi prije sto godina dali svaku treću mušku glavu upitajući se zašto Srbi s obje strane Drine ne žive zajedno.

Takođe, naglasio je, da Srbi u RS i Srbiji treba da žive u jednoj državi te da se mlađi moraju učiti poštovanju.

"Slobode za srpski narod nema dok se Srbija i Srpska ne spoje u jedno i sloboda nema cenu", rekao je Ristovski.

Pozvao je sve da kada dođu kući napišu poruku "Srpska je zaljubljena u Srbiju" i "Srbija voli Srpsku" i da to stave na sve društvene mreže koje imaju.

Nebojša Stefanović, potpredsjednik Vlade Srbije, rekao je da Srbija voli Srpsku i svoj narod u njoj i da joj to niko ne može osporiti.

"Imamo obavezu da pomognemo svom narodu. Drina je danas reka koja spaja", rekao je Stefanović.

Dan Republike Srpske pismom je čestitao i Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, u kojem se navodi da će Srbija uvijek biti uz RS dajući joj podršku i njegujući ekonomsku saradnju

Akademiji prisustvuje Milorad Dodik, predsjednik RS, Mladen Ivanić, srpski član predsjedništva BiH, Željka Cvijanović, predsjednica Vlade RS, Tomislav Nikolić, bivši predsjednik Srbije, Aleksandar Vulin, ministar odbrane Srbije, Nebojša Stevanović, potpredsjednik Vlade Srbije, kralj Aleksandar i kraljica Katarina Karađorđević, Emir Kusturica i mnogi drugi uvaženi gosti i građani Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije