BiH

Počele konsultacije Čubrilovića i Cvijanovićeve s liderima stranaka

Počele konsultacije Čubrilovića i Cvijanovićeve s liderima stranaka
Foto: Vladimir Stojaković | Počele konsultacije Čubrilovića i Cvijanovićeve s liderima stranaka

BANJALUKA - U Banjaluci su danas počele konsultacije koje je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović zakazao s predsjednicima parlamentarnih stranaka u Srpskoj povodom održavanja posebne sjednice parlamenta na kojoj će biti razmatrana informacija u vezi s antidejtonskim djelovanjem Ustavnog suda BiH.

Na sastanaku u Narodnoj skupštini Republike Srpske učestvuje i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, na čiji zahtjev je zakazana današnja posebna sjednica parlamenta.

Čubrilovićevom pozivu odazvali su se predsjednici SNSD-a Milorad Dodik, SDS-a Mirko Šarović, PDP-a Branislav Borenović, SP-a Petar Đokić, NDP-a Dragan Čavić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić i vršilac dužnosti predsjednika DNS-a Nenad Nešić.

Najviši zvaničnici Srpske i lideri političkih stranaka su prošle sedmice na sastanku kod predsjednika Republike Srpske jednoglasno podržali zaključke da predstavnici Srpske u institucijama BiH obustave rad u odlučivanju o bilo kojem pitanju iz nadležnosti organa BiH sve dok ne bude usvojen zakon o Ustavnom sudu BiH u čijem sastavu neće biti stranih sudija.

Na tom sastanku je zaključeno i da je neophodno održati posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske kako bi bile usvojene adekvatne mjere povodom neustavne odluke Ustavnog suda BiH.

"Očekujem da svi budu dosljedni i poštuju riječ koju su dali na sastanku kod predsjednika Republike Srpske. Očekujem od predsjednika parlamentarnih političkih stranaka u Srpskoj da se izdignu iznad uskostranačkih interesa i da utiču na svoje klubove poslanika kako bi posebna sjednica protekla na konstruktivan i dostojanstven način, u interesu građana i Republike Srpske", rekao je ranije Čubrilović, koji je i predsjednik Demosa.

Posebna sjednica Narodne skupštine zakazana je za 15 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije