BiH

Pratite nas na Google news

Počelo prvo zasjedanje Komisije za saradnju parlamenata Srbije i RS

Počelo prvo zasjedanje Komisije za saradnju parlamenata Srbije i RS
Foto: Srna | Počelo prvo zasjedanje Komisije za saradnju parlamenata Srbije i RS
Srna

BEOGRAD - U Beogradu je počelo prvo zasjedanje Komisije za saradnju parlamenata Srbije i Republike Srpske, koje su svečano otvorili predsjednik Supštine Srbije Maja Gojković i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

Prethodno je u holu zgrade Skupštine Srbije priređen svečani doček predsjedniku parlamenta Srpske Nedeljku Čubriloviću.

U radnom dijelu Komisije za saradnju poslanici će razgovarati o razvoju odnosa Srbije i Republike Srpske, o međuparlamentarnoj saradnji i perspektivama regionalne stabilnosti i bezbjednosti, najavljeno je ranije iz Skupštine Srbije.

Komisija će razmatrati parlamentarnu podršku razvoju ekonomsko-trgovinske saradnje Srbije i Republike Srpske u ključnim oblastima, sa akcentom na saradnju u oblasti energetike i infrastrukture.

Članovi Komisije razmatraće i saradnju na zaštiti istorijskog sjećanja kroz zajedničko obilježavanje godišnjica, sjećanja na žrtve i izgradnju i održavanje memorijala.

Prvo zasjedanje Komisije za saradnju Skupštine Srbije i Narodne skupštine Republike Srpske održava se na osnovu memoranduma o obrazovanju Komisije za saradnju dva parlamenta iz 2018. godine i na osnovu protokola o saradnji iz 2008. godine.

Rad Komisije nakon uvodnih obraćanja predsjednika parlamenata vodiće potpredsjednik Skupštine Srbije Veroljub Arsić i potpredsejdnik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije