BiH

Sastanak Aleksandra Vučića i lidera političkih stranaka iz Srpske

Sastanak Aleksandra Vučića i lidera političkih stranaka iz Srpske
Foto: RTRS | Počeo sastanak Aleksandra Vučića i lidera političkih stranaka iz Srpske

BEOGRAD - U Beogradu je počeo sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i predstavnicima parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske.

Sastanku u Generalnom sekretarijatu predsjednika Srbije prisustvuju i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković i predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović.

Prisustvuju i predsjednici Srpske demokratske stranke Mirko Šarović, Demokratskog narodnog saveza Marko Pavić, Partije demokratskog progresa Branislav Borenović, Narodnog demokratskog pokreta Dragan Čavić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić i Socijalističke partije Petar Đokić.

Sastanku prisustvuju i premijer Srbije Ana Brnabić, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković.

Najviši zvaničnici Srpske i lideri parlamentarnih stranaka, upoznaće Vučića sa aktuelnom političkom situacijom u BiH i problemima nastalim nakon što je SDA usvojila antidejtonsku programsku deklaraciju.

SDA je nedavno usvojila deklaraciju u kojoj se navodi da je primarni i dugoročni cilj ove stranke usvajanje ustava kojim bi BiH bila definisana kao demokratska, regionalizovana, pravna i socijalna država pod nazivom "republika BiH", sa tri nivoa vlasti - državnim, regionalnim i lokalnim.

Srpski član Predsjedništva Milorad Dodik ocijenio je da deklaracija SDA antisrpska i antihrvatska i da podrazumijeva ukidanje Republike Srpske, mijenjanje Dejtonskog sporazuma i iskorak ka stvaranju bosanskog identiteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije