BiH

Počeo sastanak predstavnika parlamentarnih stranaka u Narodnoj skupštini RS

Počeo sastanak predstavnika parlamentarnih stranaka u Narodnoj skupštini RS
Foto: Velibor Tripić | Počeo sastanak predstavnika parlamentarnih stranaka u Narodnoj skupštini RS

BANJALUKA - U Banjaluci je počeo sastanak predstavnika parlamentarnih stranaka u Narodnoj skupštini Republike Srpske na kome bi trebalo da budu utvrđeni termin i dnevni red prve sjednice novog skupštinskog saziva.

Na sastanku, koji je sazvao i kojim predsjedava predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović, trebalo bi da bude utvrđeno radno predsjedništvo za navedenu konstitutivnu sjednicu desetog saziva parlamenta Srpske.

Između ostalog, predviđeno je da budu utvrđeni i prijedlozi zaključka o pokretanju inicijative za izbor delegata iz Republike Srpske u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH i o pokretanju inicijative za izbor delegata u Vijeću naroda Republike Srpske.

Predviđeno je da bude utvrđen raspored sjedenja u sali za sjednice Narodne skupštine, prijedlog odluke kojom se određuje broj potpredsjednika Narodne skupštine, kao i prijedlog sastava skupštinske Komisije za izbor i imenovanja.

Prema ranijim najavama, zakletve na ovoj sjednici trebalo bi da polože novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i novoizabrani predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

Prema skupštinskom poslovniku, na konstitutivnoj sjednici se potvrđuju poslanički mandati, bira rukovodstvo Narodne skupštine, kao i predsjednici i članovi skupštinskih komisija i odbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije