BiH

I Stevandić podržao Jerinića: Doboj konačno neće biti između čekića i nakovnja

I Stevandić podržao Jerinića: Doboj konačno neće biti između čekića i nakovnja
Foto: Srna | Podrška Jerinićevoj kandidaturi za gradonačelnika

DOBOJ - Osim potpisa 200 građana, koje je kao nezavisni kandidat na vanrednim izborima za gradonačelnika Doboja morao da prikupi i pošalje CIK-u, Boris Jerinić je dva mjeseca prije nego što Dobojlije izađu na birališta obezbijedio podršku i dvije partije - Ujedinjene Srpske i Demokratskog saveza.

Naime, Nenad Stevandić, lider US, poručio je danas da će ova stranka stati uz Jerinića 17. februara te kazao da Doboj napokon neće biti između čekića i nakovnja, odnosno između republičke i vlasti na nivou BiH.

"I neće morati da ide tim stranputicama, nego će sve razvojne projekte imati fokusirane u Doboju, s velikom podrškom i iz Banjaluke i iz Sarajeva. To je možda prvi put poslije rata da Doboj ima takvu priliku da pogura svoj ekonomski razvoj apsolutnim jedinstvom svih vlasti i u Doboju i u Sarajevu i u Banjaluci, što je i razlog da Jerinića podržimo, a to nije samo u njegovom, nego i u interesu Doboja", izjavio je Stevandić.

"Ja sam nezavisni kandidat uz podršku 90 odsto političkih partija koje participiraju u Doboju", poručio je Jerinić te dodao da je potpise građana potrebne za kandidaturu sakupio isti dan kada su izbori raspisani.

"Kandidovao sam se kao nezavisni kandidat, ali suština je da tu postoji podrška SNSD-a i Milorada Dodika. Ja sam siguran i da će DNS dati podršku, razgovaramo s NDP-om i SP-om. Naravno, razgovaraćemo i s PDP-om, u SDS-u još nemamo s kim da razgovaramo. Vjerovatno, ako bude neko, razgovaraćemo", rekao je Jerinić te dodao da ne sumnja u svoju pobjedu za najvažniju poziciju u Doboju.

Prošle sedmice tokom posjete Doboju podržao ga je i Nedeljko Čubrilović, lider Demokratskog saveza.

Prema nezvaničnim informacijama, na sjednici Skupštine grada, koja će biti održana sutra, Jerinić će biti izabran za zamjenika gradonačelnika i na toj poziciji, na kojoj će zamijeniti Dejana Starčevića, provešće tačno dva mjeseca, jer su vanredni izbori zakazani za 17. februar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije