BiH

Podrška OEBS-a konferenciji o Dejtonu

Podrška OEBS-a konferenciji o Dejtonu
Podrška OEBS-a konferenciji o Dejtonu

BANJALUKA - Džonatan Mur, ambasador Organi-zacije za evropsku bezbjednost i saradnju u BiH, razgovarao je u Banjaluci sa Željkom Kopanjom, direktorom "Nezavisnih novina".

Mur i Kopanja razgovarali su o predstojećoj konferenciji "Dvadeset godina Dejtonskog mirovnog sporazuma - pogledi", koju "Nezavisne" organizuju 19. septembra u Banjaluci, a na kojoj se očekuju brojne visoke zvanice iz BiH, regiona i iz svijeta, uključujući Predsjedništvo BiH i predstavnike drugih državnih organa, zatim predsjednike, premijere i ministre entiteta, kao i najviše predstavnike zemalja regiona i samog grada Dejtona, u čijoj vazduhoplovnoj bazi je mirovna konferencija organizovana.

Mur je istakao da će Misija OEBS-a dati punu podršku održavanju te konferencije, naglasivši da ona otvara mogućnost da se kroz dijalog i međusobno uvažavanje razmijene mišljenja i ideje o značenju Dejtonskog sporazuma za BiH danas.

Kopanja i Mur razgovarali su i o trenutnoj političkoj situaciji i medijskoj slici u BiH, saglasivši se da su nezavisni i slobodni mediji osnov svakog demokratskog društva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije