BiH

Podrška Vlada FBiH projekte saobraćajne infrastrukture u KS

Podrška Vlada FBiH projekte saobraćajne infrastrukture u KS
Foto: Vlada KS | Podrška Vlada F BiH projekte saobraćajne infrastrukture u KS

SARAJEVO - Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta održao je sastanak sa premijerom Federacije Bosne i Hercegovine Nerminom Nikšićem, federalnom ministricom prometa i komunikacija Andrijanom Katić i direktorom JP Ceste F BiH Ljubom Pravdićem sa kojima je razgovarao o projektima koji su u proteklom periodu realizovani na području Kantona Sarajevo.

Na sastanku, u sjedištu Vlade Federacije BiH, razgovarano je o nabavci novih tramvaja i trolejbusa, izgradnji tramvajskih pruga, besplatnom prevozu, uvođenju željezničkih linija, te posebno o izgradnji kapitalnih cestovnih projekata. Razgovarano je o unapređenju cestovne infrastrukture, kao i projektima koje Vlada KS i Ministarstvo saobraćaja provode i koje su realizovali u svim opštinam kantona.

Na sastanku je istaknuto da je unapređenje saobraćaja važno ne samo za građane Sarajeva i Kantona Sarajevo već i za stvaranje nove slike Sarajeva kao centra turizma.

"Pored projekata na kojima već radimo s Vladom F BiH, raduje me da će Vlada FBiH podržati izuzetno značajne projekte za Kanton Sarajevo, izgradnju kružnog toka na XII transverzali, kao i projektovanje nastavka gradnje I transverzale, od tunela Kobilja Glava do Jošaničke petlje. Kvalitetnim rješenjima, saradnjom, međusobnom podrškom možemo uraditi mnogo na unapređenju saobraćaja, rasterećenju gužvi i povećanju sigurnosti", rekao je ministar Šteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije