BiH

Podžić: EUFOR treba da ostane u BiH

Podžić: EUFOR treba da ostane u BiH
Foto: Srna | Podžić: EUFOR treba da ostane u BiH

SARAJEVO- Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost u Parlamentarnoj skupštini BiH Sifet Podžić smatra da EUFOR treba da ostane u BiH jer ima jasno definisanu misiju.

Podžić je tokom razgovora sa direktorom za odbranu, međunarodnu bezbjednost i jugoistočnu Evropu Ministarstva inostranih poslova Velike Britanije Angusom Lepslijem istakao da EUFOR sa Oružanim snagama BiH radi veoma koristan posao, saopšteno je iz parlamenta BiH.

"Tokom sastanka razgovarano je o statusu i aktivnostima institucija BiH u stvaranju uslova za početak realizovanja Akcionog plana za članstvo u NATO (MAP), o problemima u koordinaciji u radu policijskih agencija u sektoru bezbjednosti, o regionalnim i unutrašnjim bezbjednosnim izazovima koji neposredno utiču na bezbjednost u BiH", navedeno je u saopštenju.

Podžić je upoznao Lepslija i o aktivnostima Komisije u parlamentarnom nadzoru sektora odbrane i bezbjednosti u BiH, te je zahvalio kontingentu vojske Ujedinjenog Kraljevstva na predanom radu i aktivnostima koje su imali i koje imaju u sastavu Misije EU "Altea", kao i na aktivnostima Velike Britanije u saradnji sa Ministarstvom odbrane i Oružanim snagama BiH.

Sastanku su prisustvovali i ambasador Velike Britanije u BiH Edvard Ferguson i prvi politički sekretar u britanskoj ambasadi DŽulijan Miler.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije