BiH

Podžić najavio postupke protiv pripadnika OS BiH koji su bili na obilježavanju Dana RS

Podžić najavio postupke protiv pripadnika OS BiH koji su bili na obilježavanju Dana RS
Foto: Dražan Pozderović | Pokrenuti postupci protiv pripadnika OS BiH koji su bili na obilježavanju Dana Republike Srpske

SARAJEVO - Protiv pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, koji su učestvovali na obilježavanju Dana Republike Srpske, biće pokrenuti postupci.

Kako N1 saznaje, ministar odbrane BiH Sifet Podžić zatražio je od načelnika Zajedničkog štaba OS BiH da se preduzmu mjere u vezi sa prisustvom određenih službenika ove institucije na obilježavanju Dana Republike Srpske.

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine je u skladu s nadležnostima definisanim Zakonom o odbrani BiH pokrenulo postupak utvrđivanja činjenica u vezi sa prisustvom pripadnika Ministarstva i Oružanih snaga BiH na obilježavanju 9. januara.

U Banjaluci su na obilježavanju Dana Republike Srpske bili prisutni zamjenik ministra odbrane BiH Mirko Okolić, zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH Gojko Knežević, komandant Operativne komande OS BiH general-major Radovan Ilić, kao i tri brigadira, dva generala te komandira Šeste brigade u Banjaluci, te Milorad Krajšumović, komandant 3. Pješadijskog puka (Republike Srpske), i brigadir Zoran Dunović, zamjenik komandanta Komande podrške Oružanih snaga BiH za operacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije