BiH

Položeni vijenci na Spomen-kosturnicu palim borcima VRS

Položeni vijenci na Spomen-kosturnicu palim borcima VRS
Foto: N.N. | Položeni vijenci na Spomen-kosturnicu palim borcima VRS

BANJALUKA - Povodom obilježavanja 9. januara - Dana Republike Srpske danas su položeni vijenci na Spomen-kosturnicu na banjalučkom Gradskom groblju, gdje su pohranjeni posmrtni ostaci 670 lica koja još nisu identifikovana.

Vijence su položili delegacija Vlade Republike Srpske na čelu sa premijerom Radovanom Viškovićem, a u kojoj su bili i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović.

Vijenac je položila i delegacija Narodne skupštine Republike Srpske u kojoj su bili poslanici Davor Šešić, Goran Selak i Marinko Dragišić.

Poslanik Socijalističke partije u NSRS Goran Selak istakao je da 9. januar predstavlja praznik kojim narod Republike Srpske treba da se ponosi, ali I da oda dužnu počast borcima Vojske Republike Srpske koji su stvorili Srpsku.

“Dan Republike Srpske je veliki praznik za naš narod. Prije 27 godina, rođena je Republika Srpska, a za njen opstanak u ratnim godinama mnogi su podnijeli velike žrtve. Zato je ovo prilika da odamo počast borcima Vojske Republike Srpske koji su u njene temelje ugradili svoje živote. Naša dužnost je da ih se sjećamo, da ih pominjemo i da budemo zahvalni jer danas živimo u slobodnoj Republici Srpskoj. Naša obaveza je da to sjećanje čuvamo i za sledeće generacije koje će slaviti 9. Januar. Da oni koji su dali svoje živote za Republiku Srpsku nikad ne budu zaboravljeni”, istakao je Selak.

Vijence su položili izaslanik predsjednika Republike Srpske Siniša Karan, izaslanik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragan Vuković, delegacija Vijeća naroda Srpske u kojoj su bili Franc Sošnja i Vojislav Gligić, te predstavnici organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata, kao i Saveza opština i gradova Srpske.

Vijenci su položeni i na grobnicu 12 banjalučkih beba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije