BiH

Položeni vijenci na grob bivšeg predsjednika RS Milana Jelića

Položeni vijenci na grob bivšeg predsjednika RS Milana Jelića
Foto: Srna | Položeni vijenci na grob bivšeg predsjednika RS Milana Jelića

MODRIČA - Na Gradskom groblju u Modriči danas su, povodom Dana Republike i 30 godina njenog postojanja, položeni vijenci na grob bivšem predsjedniku Republike Srpske Milanu Jeliću.

Izaslanik predsjednice Republike Srpske Slobodan Župljanin rekao je da je Milan Jelić jedan od brojnih koji su dali ogroman doprisno razvoju Republike Srpske.

"Zbog toga je sjećanje na njega sveta dužnost i obaveza, kao i sjećanje na sve ostale koji su dali svoje živote, prije svega za odbranu i stvaranje Republike Srpske", rekao je Župljanin novinarima.

On je naveo da je ovo obilježavanje najbolja prilika da Srpska još jednom iskaže svoje poštovanje i zahvalnost svima koji su doprinijeli njenom stvaranju, odbrani i razvoju.

Republici Srpskoj i srpskom narodu su danas, više nego ikada, potrebni svopšta sabornost i srpsko jedinstvo, smatra Župljanin, te dodaje da je Srpska u ovim vremenima napadana čak više nego u vrijeme kada je stvarana.

"Zbog toga je ovo još jedna prilika da iskažemo svoju opredjeljenost i odlučnost da ćemo Repbuliku Srpsku braniti i čuvati, zato što je to naš zavjet i naša obaveza sve dok postoji srpski narod na ovim prostorima", rekao je Župljanin.

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je da je Jelić utkao sebe u odbranu i razvoj Republike Srpske, te da su ovi događaji prilika da se pokaže koliko se poštuje Srpska i oni koji su je stvarali i gradili.

Narodni poslanik iz Modriče Mara Granula naglasila je da je Jelić bio veliki čovjek vrijedan poštovanja, koje mu se ukazuje svih godina nakon njegove smrti.

Načelnik opštine Modriča Jovica Radulović smatra da je obilježavanje Dana Republike prilika da se pokaže poštovanje svima koji su učestovali u odbrambeno-otadžbinskom ratu i razvoju Srpske u miru.

Vijence na grob Milana Jelića, koji je preminuo 30. septembra 2007. godine, pored Župljanina, Đokića i Radlovića, položili su i ministar pravde Republike Srpske Anton Kapsović, ministar saobraćaja i komunikacija u Savjetu ministara Vojin Mitrović, poslanik SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić, predstavnici Saveza opština i gradova Srpske, te predstavnici nevladinih organnizacija. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije