BiH

Ponovno brojanje glasova i u Bijeljini

Ponovno brojanje glasova i u Bijeljini
Foto: N.N. | Ponovno brojanje glasova i u Bijeljini

BIJELJINA - Za 20 od 180 biračkih mjesta u Bijeljini u toku je ponovno, ručno brojanje glasova, najčešće za nivo Narodne skupštine Republike Srpske, izjavila je novinarima član Gradske izborne komisije /GIK/ Dijana Savić Božić.

"Nakon unošenja podataka u aplikaciju pojavile su se određene greške i zbog toga se vrši ponovno, ručno brojanje na 20 biračkih mjesta za različite nivoe, najčešće samo po jedan nivo", navela je Božićeva.

Neka od biračkih mjesta gdje se vrši ponovno brojanje glasova su Dom kulture u Janji, u Glavičicama, Donjem Magnojeviću, Balatunu, Dazdarevu, Glogovcu, Domu kulture Dvorovi, u gradskim mjesnim zajednicama Vuk Karadžić i Galac, u osnovnim školama "Knez Ivo od Semberije" i "Jovan Dučić" i na biračkom mjestu "Sloga".

Božićeva je rekla da je izborni materijal sa biračkih mjesta stizao u salu Osnovne škole "Vuk Karadžić" na izborni dan od 23.00 časa do 9.00 časova narednog dana.

Opštinska izborna komisija (OIK) u Foči, nakon što je dobila odobrenje od Centralne izborne komisije (CIK) BiH, otvoriće danas 22 vreće sa listićima i ponovo prebrojati oko 3.000 glasova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije