BiH

Ponuđen novi sporazum kako bi se odblokirao rad Skupštine Kantona Sarajevo

Ponuđen novi sporazum kako bi se odblokirao rad Skupštine Kantona Sarajevo
Foto: Ilustracija | Ponuđen novi sporazum kako bi se odblokirao rad Skupštine Kantona Sarajevo

SARAJEVO - Predstavnici klubova Narod i pravda, Naša stranka i SDP BiH u Skupštini Kantona Sarajevo juče su ponudlili novi sporazum Klubovima SDA, SBB i DF-a kako bi se odblokirao rad Skupštine Kantona Sarajevo.

Prema prijedlogu sporazuma, kako je za "Nezavisne" potvrdila Danijela Kristić, predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo (NiP), ona bi trebalo da zakaže nastavak 18. i 19. sjednice. Dalje, po ovlaštenju predsjedavajuće, 18. i 19. sjednicu bi vodila Smiljana Viteškić,  članica rukovodstva Skupštine KS.

Kristićeva je za "Nezavisne" rekla da su ovakav sporazum oni SDA, SBB-u i DF-u nudili i ranije, ali da oni nisu pristali na to, te da sada čekaju odgovor.

Na navedenim sjednicama, prema prijedlogu sporazuma, izglasat će se potvrđivanje odluke kluba Bošnjaka o predstavniku u rukovodstvu Skupštine, zakazati sjednica na kojoj će se glasati o nepovjerenju Vladi KS i to za 29. januar, izglasati odluke o privremenom finansiranju KS, Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, te Službe za zapošljavanje KS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije