BiH

Porodici Hamidovićeve žrtve dodijeljena odšteta od 131.000 evra

Porodici Hamidovićeve žrtve dodijeljena odšteta od 131.000 evra
Foto: Foto: Screenshot/nieuwsblad.be | Porodici Hamidovićeve žrtve dodijeljena odšteta od 131.000 evra

BRISEL - Porotni sud dodijelio je odštetu članovima porodice Silvija Akina (41), za čije ubistvo je osuđen Sandro Hamidović zajedno sa Martinom Trotom, Nebojšom Pavlovićem i Dragišom Hamidovićem.

Ukupno 12 članova porodice Akino podijeliće iznos od 131.000 evra, koji će biti skinuti sa računa Martina Trote i klana Hamidović.

Podsjetimo, Silvio Akino i njegova supruga Silvija su avgusta, 2015. godine presretnuti nakon što im je jaguar presjekao put. Iz jaguara su izašla četvorica maskiranih pripadnika zloglasnog Hamidović klana iz BiH, a dvojica su nosila obilježja koja podsjećaju na policijske značke. Oni su izvukli Silvija i njegovu suprugu iz auta.

Supruga je uspjela da pobjegne, dok je njen suprug Silvio ubijen sa pet metaka u glavu i dva metka u stomak. Jedan od napadača Samson Hudurović, koji je Hamidovićev pastorak, takođe je ubijen u ovom okršaju. Kako stoji u optužnici, napadači su imali namjeru da otmu Silvija Akina kako bi od porodice tražili otkupninu od 500.000 evra. Ipak, Silvio je uspio da otme oružje od jednog napadača, nakon čega mu je prišao Sandro Hamidović i “ovjerio” ga sa nekoliko metaka.

Sandro Hamidović je osuđen na doživotnu robiju, Martino Trota je dobio 28 godina, Dragiša Hamidović je osuđen na 22 godine, a Nebojša Pavlović na 20 godina. Među osuđenima je i Boško Hamidović, koji je napadačima dojavljivao o kretanju Silvija Akina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije