BiH

Poslanici u ponedjeljak o Krivičnom zakonu

Poslanici u ponedjeljak o Krivičnom zakonu
Foto: N.N. | Poslanici u ponedjeljak o Krivičnom zakonu

​SARAJEVO - Sjednica Predstavničkog doma BiH, na kojoj bi trebalo da bude razmatran Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o krivičnom postupku BiH, biće održana u ponedjeljak.

"Što se tiče HDZ BiH, mi smo za to da se što prije donese konačno ovaj zakon s obzirom na to da se radi o implementaciji odluke Ustavnog suda BiH kojom su određene odredbe Zakona o kaznenom postupku stavljene izvan pravne snage, zbog nejasnoće i zbog, da kažem, zlouporabe koja se činila u toku primjene, a zbog određenih nejasnoća koje su postojale u ovom zakonu", kazala je "Nezavisnim" Borjana Krišto (HDZ BiH), zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma BiH.

Dodala je da su sada određene popravke, odnosno amandmani koje je priložio Klub HDZ BiH učinili da ovaj zakon bude precizniji i jasniji.

Dušanka Majkić, poslanik SNSD-a, kazala je da ova stranka očekuje da poslije usvojenih amandmana na Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o krivičnom postupku ovaj zakon dobije sada usaglašen prolaz na ovom domu.

"On već ima saglasnost Doma naroda. Sad je na redu Predstavnički dom i da se time na ovaj zakon stavi tačka, na obostrano zadovoljstvo, i BiH i međunarodne zajednice, koja je toliko insistirala na tome", kazala je Majkićeva.

Damir Bećirović, poslanik DF-a, kaže da je sjednicu trebalo zakazati još danas.

"Što se tiče prijedloga, o njemu ćemo pričati kad ga dobijemo", kazao je Bećirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije