BiH

Poslušajte telefonsku prijetnju boraca portalu Klix.ba: Glave ćemo vam kidati

Poslušajte telefonsku prijetnju boraca portalu Klix.ba: Glave ćemo vam kidati
Foto: N.N. | Poslušajte telefonsku prijetnju boraca portalu Klix.ba: Glave ćemo vam kidati

SARAJEVO - Nakon jučerašnjeg fizičkog napada grupe bivših boraca na reportere portala Klix.ba i Al Jazeere Balkans redakciji Klixa danas su upućene telefonske prijetnje u kojim je novinarima poručeno da će im se na ulici "kidati glave".

Nepoznata muška osoba jutros je telefonski pozvala redakciju portala Klix.ba te uz psovke i uvrede iznijela niz ozbiljnih prijetnji uposlenicima.

 "Gdje god vam sretnem kojeg novinara ruku ću mu slomiti. Tebi ću pogotovo mater j***t, jesi čuo. Gdje vas budemo na ulici hvatali glave ćemo vam kidat. Je li vam jasno? Jučer si uspio pobjeći, a danas nećeš uspjeti pobjeći", rečeno je u telefonskom pozivu.

Riječ je o nastavku pokušaja zastrašivanja novinara i fotoreportera nakon jučerašnjeg incidenta u kojem je grupa bivših boraca fizički napala reportere portala Klix.ba i Al Jazeere Balkans.

Telefonske prijetnje prijavljene su Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, nakon čega je rečeno da će se ova prijava voditi kao Krivična prijava protiv ugrožavanja sigurnosti iz člana 183 Krivičnog zakona FBiH. Portal Klix.ba očekuje da će policijske i pravosudne strukture u najkraćem roku riješiti ovo krivično djelo.

 U Krivičnom zakonu Federacije BiH jasno je navedeno da ko god ugrozi sigurnost više osoba ozbiljnom prijetnjom da će napasti na život ili organ tih osoba ili taj način izazove uznemirenje građana, kazniće se kaznom zatvora od tri mjeseca do pet godina.

(klix.ba)

Vezana vijest: Pojavio se snimak hvalisanja nakon napada na fotoreportere

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije