BiH

Pratite nas na Google news

Posmrtni ostaci jedne osobe pronađeni u Travniku

Posmrtni ostaci jedne osobe pronađeni u Travniku
Foto: Ilustracija | Posmrtni ostaci jedne osobe pronađeni u Travniku
N.N.

SARAJEVO - Kompletni posmrtni ostaci jedne osobe pronađeni su na lokalitetu Šarića brdo u opštini Travnik, gdje je završen proces ekshumacije, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Prema dostupnim informacijama i dokazima pretpostavlja se da se radi o žrtvi srpske nacionalnosti, starije životne dobi.

Istražilac Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH je direktno nadgledao aktivnosti na terenu i vršio koordinaciju procesa ekshumacije, a po naredbi postupajućeg tužioca.

U procesu ekshumacije učestvovali su službenici Instituta za nestale osobe BiH, Zavod za sudsku medicinu RS, ljekar specijalista sudske medicine, potrebni radnici i mehanizacija, kao i policijski službenici MUP-a SBK/KSB.

"Nakon pronalaska, posmrtni ostaci žrtave će biti prevezeni u JKP Gradska groblja Banjaluka, gdje će biti izvršena sudsko-medicinska i kriminalističko-tehnička obrada, odnosno utvrđivanje uzroka smrti i uzimanje uzoraka kostiju kako bi se DNK analizom utvrdio identitet žrtve", navedeno je iz Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa svim institucijama uključenim u proces traženja i identifikacije nestalih osoba, nastavlja intenzivne aktivnosti na traženju nestalih osoba u svim krajevima Bosne i Hercegovine.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije