BiH

Potpisan Sporazum o provođenju javnih nabavki policijske opreme i naoružanja

Potpisan Sporazum o provođenju javnih nabavki policijske opreme i naoružanja
Foto: N.N. | Potpisan Sporazum o provođenju javnih nabavki policijske opreme i naoružanja

SARAJEVO - Sporazum o provođenju javnih nabavki policijske opreme i naoružanja za potrebe policijskih tijela BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu, Granične policije BiH i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH potpisan je danas u sjedištu Agencije za policijsku podršku BiH u Sarajevu.

Sporazum su potpisali direktor Agencije za policijsku podršku Husein Nanić, direktor Državne agencije za istrage i zaštitu Perica Stanić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić i ovlašteni predstavnik direktora Granične policije BiH  Zorana Galića.

Potpisivanju je takođe prisustvovao Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić.

Ovim sporazumom se utvrđuje način saradnje i procedure prilikom nabavki policijske opreme i naoružanja od strane Agencije za policijsku podršku za policijska tijela BiH.

Sporazumom su takođe realizovani i zaključci Parlamentarne skupštine BiH i Kancelarije za reviziju institucija BiH za osiguranjem funkcionisanja sistema zajedničkih nabavki za policijske agencije na nivou BiH, odnosno omogućeno je Agenciji za policijsku podršku da obavlja svoj mandat koji se odnosi na provođenje objedinjenih nabavki policijske opreme i naoružanja.

"Ovo je naročito značajno iz razloga što će objedinjene nabavke policijske opreme i naoružanja omogućiti ostvarivanje značajnih ušteda te povećati nivo transparentnosti prilikom provođenja postupaka javnih nabavki. Sam sporazum je rezultat rada radne grupe imenovane od strane Agencije za policijsku podršku, a koju su činili predstavnici svih policijskih tijela BiH na koje se sporazum odnosi", saopšteno je iz Agencije za policijsku podršku BiH.

Nakon zaključenja Sporazuma, potpisnici su iskazali zadovoljstvo postignutim sporazumom, zahvalili se članovima radne grupe na obavljenom zadatku, te dali punu podršku naporima Agencije za policijsku podršku BiH da u potpunosti izvršava svoju nadležnost provođenja tenderskih procedura za određenu opremu za policijska tijela BiH te realizaciju budućih zajedničkih aktivnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije