BiH

Pratite nas na Google news

Potvrđen agreman za ambasadora u Rusiji: Samardžija dobio zeleno svjetlo

Potvrđen agreman za ambasadora u Rusiji: Samardžija dobio zeleno svjetlo
Foto: N.N. | Potvrđen agreman za ambasadora u Rusiji: Samardžija dobio zeleno svjetlo Potvrđen agreman za ambasadora u Rusiji: Samardžija dobio zeleno svjetlo
N.N.

MOSKVA - Prijedlog srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da imenuje karijernog diplomatu Željka Samardžiju za novog ambasadora u Ruskoj Federaciji prošao sve potrebne procedure u Moskvi i ruska strana je, i za diplomatske pojmove, u veoma kratkom roku odgovorila i dala agreman Samardžiji, kao opunomoćenom ambasadoru BiH u Ruskoj Federaciji, saznaju "Novosti".

Osim dužnosti šefa diplomatsko-konzularnog predstavništva u najvećoj zemlji na svijetu, Samardžija će odlukom Predsjedništva biH biti nerezidentni ambasador za još pet zemalja- Bjelorusiju, Kazahstan, jermeniju, kirgistan i Uzbekistan.

Očekuje se da će Samardžija stupiti na dužnost početkom marta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije