BiH

Pratite nas na Google news

Poznata imena svih kandidata za Savjet ministara

Poznata imena svih kandidata za Savjet ministara
Foto: Arhiva/Ilustracija | Poznata imena svih kandidata za Savjet ministara
N.N.

SARAJEVO - Nakon jučerašnjeg dogovora SDA, DF-a i SBB-a, poznata su imena svih kandidata za ministre u Savjetu ministara BiH.

Tako bi u novom sazivu Savjeta ministara trebalo da sjede Vojin Mitrović (SNSD) - ministar transporta i komunikacija BiH, Staša Košarac (SNSD) - ministar za spoljnu trgovinu i ekonomske odnose BiH, Vjekoslav Bevanda (HDZ) - ministar finansija BiH, Ankica Gudeljević (HDZ) -  ministar civilnih poslova BiH i Josip Grubeša (HDZ) - ministar pravde BiH, prenosi "N1".

Kandidat za ministra za ljudska prava i izbjeglice je Draško Aćimović (DNS), dok je Fahrudin Radončić (SBB) kandidat za ministra bezbjednosti.

Bisera Turković (SDA) bi trebalo da preuzme ministarstvo spoljnih poslova BiH, a Sifet Podžić (DF) ministarstvo odbrane BiH.

Mandatar za sastav Sastav ministara BiH je Zoran Tegeltija (SNSD).

Portal "Klix.ba" ranije je objavio da Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) provjerava kandidate za ministre i njihove zamjenike iz Republike Srpske i HDZ-a, nakon što im je Centralna komisija dala zeleno svjetlo za ulazak u Savjet ministara. Opširnije o tome na OVOM LINKU.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije