BiH

Praunuk austrijskog cara o svojoj posjeti Međugorju

Praunuk austrijskog cara o svojoj posjeti Međugorju
Foto: Facebook/Ferdinand Habsburg | Praunuk austrijskog cara o svojoj posjeti Međugorju

BEČ - Ferdinand Habsburg, mladi austrijski automobilski as i praunuk austrijsksog cara Karla I nedavno je tokom jednog crkvenog skupa progovorio o svojim vjerskim iskustvima, sa posebnim osvrtom na svoju posjetu Međugorju, koja je bila njegova velika životna prekretnica.

Naime, kako prenose austrijski mediji, mladi Ferdinand Habsburg posjetio je Međugorje prvi put prije godinu dana i to je učinio na savjet svog sveštenika, neposredno pred svoj 25. rođendan.

Po sopstvenom priznanju, kada je došao u, njemu nepoznato, selo u Bosni i Hercegovini, prvih par dana je proveo u “ ne baš tako dobrom raspoloženju”. A, zatim je učinio ono što čine svi vjernici koji posjete ovo mjesto, odlučio je da se ispovijedi.

O samom iskustvu kaže da je bilo više nego intenzivno:

“Ispovijed je otvorila moje srce, odjednom, sve vezano za vjeru je dobilo smisao. Osjetio sam ogroman mir”; kaže ovaj mladi Austrijanac.

On dodaje da je tu shvatio da svi svjetski problem: ratovi, siromaštvo, brojne krize zapravo dolaze iz samo jednog razloga: nedostatka ljubavi.

Ovaj mladi sportski as rođen je u Salcburgu, ali živi u Beču. Svoj najveći uspjeh postigao je 2021. godine kada je pobijedio na svjetski poznatoj trci “24 sata Le Mana”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije