BiH

Predsjedništvo BiH poziva Makrona u posjetu

Predsjedništvo BiH poziva Makrona u posjetu
Foto: Tanjug/AP | Predsjedništvo BiH poziva Makrona u posjetu

SARAJEVO - Predsjedništvo BiH pozvaće predsjednika Francuske Emanuela Makrona u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini, saopšteno je danas, nakon 8. redovne sjednice Predsjedništva.

Predsjedništvo BiH će učestvovati na Samitu Inicijative Narodne Republike Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope. 

Predsjedništvo BiH prihvatilo je poziv Antonija Gutereša, generalnog sekretara Ujedinjenih nacija, za učešće na drugoj UN-ovoj Globalnoj konferenciji o održivom transportu i poziv za učešće na Samitu lidera povodom obilježavanja 20. godišnjice osnivanja UN-ovog Globalnog pakta.

Predsjedništvo BiH donijelo je Odluku o prihvatanju Ugovora o finansiranju Koridora Vc – Centralni dio, između BiH i Evropske investicione banke.

Predsjedništvo BiH je odobrilo zaključivanje Memoranduma o razumijevanju između ministarstava odbrane Albanije, BiH, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Srbije i Slovenije o radu Balkanskih medicinskih snaga.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Aneksa sporazuma između Savjeta ministara BiH i Vlade Crne Gore o sprovođenju graničnih provjera na zajedničkim graničnim prelazima.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv za učešće na godišnjem zasjedanju Crans Montana Foruma o Africi i saradnji Jug-Jug, koje će biti održano u Maroku od 18. do 21. marta. Ratifikovalo je i 28 sporazuma, ugovora i amandmana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije