BiH

Predstavnički dom izglasao nepovjerenje Savjetu ministara BiH

Predstavnički dom izglasao nepovjerenje Savjetu ministara BiH
Foto: Ilustracija | Predstavnički dom izglasao nepovjerenje Savjetu ministara BiH
N.N.

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj sjednici izglasao je nepovjerenje Savjetu ministara BiH nakon predstavljenog izvještaja o radu. 17 zastupnika je glasalo 'za', 21 'protiv', 1 je bio 'suzdržan'. Izvještaj nije dobio većinu Predstavničkog doma.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić danas je poslanicima u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predstavio izvještaj o radu Savjetu ministara BiH.

Zvizdić je govorio o dinamiziranju aktivnosti evropskih integracija, ekonomskom rastu i razvoju, aktiviranju MAP-a, vladavini prava i borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije i svih oblika ekstremizma te jačanju regionalne i međunarodne saradnje.

On je kazao da je Savjeta ministara BiH u 2016. godini radilo aktivno, vrijedno i konzistentno, a prema mišljenju domaćih i međunarodnih predstavnika institucija - radilo je vrlo uspješno. Zvizdić je ponovio da je 2016. godina najuspješnija evropska godina za BiH.

Denis Zvizdić je parlamentarcima predstavio rezultate rada Savjeta ministara, a prezentovao je i citate evropskih predstavnika o značajnom napretku BiH na putu ka Evropskoj uniji.

(N1)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije