BiH

Prijedlog budžeta FBiH za ovu godinu po hitnom postupku

Prijedlog budžeta FBiH za ovu godinu po hitnom postupku
Foto: Arhivska fotografija | Prijedlog budžeta FBiH za ovu godinu po hitnom postupku

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ razmatraće po hitnom postupku Prijedlog budžeta FBiH za 2019. godinu, nakon što je za takav prijedlog glasalo 55 poslanika.

Da se o Prijedlogu budžeta glasa po hitnom postupku glasali su poslanici SDA, HDZ-HNS, PDA, ASDA i SBB, dok su tri poslanika Nezavisnog bloka glasala različito, odnosno "za", uzdržan i protiv.

Poslanik SDP-a BiH Damir Mašić ranije je tražio da se budžet FBiH vrati u redovnu proceduru, te da Vlada FBiH usvoji privremeno finansiranje.

Federalni premijer Fadil Novalić rekao je u obraćanju poslanicima da je predložen budžet od 2.653.843.356 KM, što je za 335,8 miliona KM ili za 11 odsto manje u odnosu na prošlogodišnji.

Planirano je da se Predstavnički dom na današnjoj vanrednoj sjednici izjasni o davanju saglasnosti na ovogodišnje finansijske planove Federalnog zavoda za zapošljavanje, Zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje i Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH.

Kako prenose federalni mediji, prije vanredne sjednice završena je konstitutivna sjednica Predstavničkog doma imenovanjem 25 radnih tijela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije