BiH

Prijevremeni izbori u devet lokalnih zajednica

Prijevremeni izbori u devet lokalnih zajednica
Foto: N.N. | Prijevremeni izbori u devet lokalnih zajednica

TREBINJE - Prijevremeni izbori za gradonačelnike Doboja i Trebinja, te načelnike opština Bosansko Grahovo, Bosanski Petrovac,Domaljevac-Šamac, Drvar, Kakanj, Bužim i Ribnik održavaju se danas.

Izborna tišina počela je juče u 7.00 časova i traje do zatvaranja biračkih mjesta danas u 19.00 časova.

Za glasanje je predviđeno 321 biračko mjesto, a takođe je formirano i  20 mobilnih timova, dok se na glasačkim listićima nalaze imena 30 kandidata.

Glasačka mjesta u Trebinju, Doboju i Ribniku otvorena su tačno u 7:00 časova, bez ikakvih smetnji.

Danas u podne Centralna izborna komisija BiH će saopštiti kakav je odziv birača do 11.00 časova. 

Drvar

U Drvaru je za prijevremene izbore za načelnika opštine registrovano 6.816 glasača koji biraju između dva kandidata - Dušice Runić /SNSD/ i nezavisnog kadidata Darka Kajteza.

Predsjednik OIK-a Drvar Nena Bosnić rekla je Srni da će građani moći da glasaju na 16 redovnih i jednom biračkom mjestom za glasanje na nepotvrđenim listićima, a postoje i tri mobilna tima.

Bosansko Grahovo

U Bosanskom Grahovu je registrovan 2.941 glasač koji biraju između dva kandidata - Uroša Makić /SNSD/ i nezavisnog kandidata Milorada Gligića.

Predsjednik OIK-a Bosansko Grahovo Dragiša Kovačević rekao je da će građani moći da glasaju na šest biračkih mjesta, dva pridružena mjesta i putem jednog mobilnog tima.

Bosanski Petrovac

U Bosanskom Petrovcu registrovano je 6.664 glasača, koji biraju između šest kandidata Emine Mešić /SNSD/, Ermina Hajdera /SDP/, Senade Mehdin /SDA/, Rusmira Mujadžića /DF/, te dva nezavisna kandidat Branka Despota i Dejana Prošića.

Član OIK-a Bosanski Petrovac Dragana Manojlović rekla je Srni da će građani glasati na 17 biračkih mjesta, putem tri mobilna tima i na jednom biračkom mjestom za glasanje na nepotvrđenim listićima.

Vezana vijest:

Trebinje bira gradonačelnika, birališta otvorena

Počelo glasanje za načelnika opštine Ribnik

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije