BiH

Pripadnik MUP-a Srpske dobija medalju UN policije

Pripadnik MUP-a Srpske dobija medalju UN policije
Foto: MUP RS | Pripadnik MUP-a Srpske dobija medalju un policije

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač prisustvuje danas svečanoj ceremoniji dodjele medalja UN pripadnicima UN policije (UNPOL Medal Parade) u mirovnoj misiji svjetske organizacije na Kipru (UNFICUP), na kojoj će medalju primiti i jedan pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske.

Tokom službene posjete Kipru, Lukač se sastao se sa šefom UN mirovne misije na Kipru Elizabet Spehar i sa šefom policijske komponente u mirovnoj misiji UN na Kipru višim policijskim savjetnikom An-Kristin Kvilekval, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

"Do sada je u mirovnoj misiji UN na Kipru boravilo 11 pripadnika MUP-a Republike Srpske, a trenutno se nalaze tri. Izuzetno značajnim smatra se uspjeh pripadnika Ministarstva koji je raspoređen na poziciju zamjenika šefa policijske komponente u mirovnoj misiji UN na Kipru", navodi se u saopštenju MUP-a.

Pripadnici MUP-a Republike Srpske u mirovnim misijama UN učestvuju od 2000. godine, a do sada je učestvovalo 65 pripadnika u osam zemalja.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije